Pohled

Stála u rámu mé postele, v malých pětiprstých ručkách svírala červenou pastelku a upřeně zírala na bílý papír starého bloku, na němž se postupně rodil dětský výtvor. Tlačila hrot tužky na povrch papíru a s urputnou soustředěností dvouletého dítěte tvořila obrys vlastních myšlenek. Co se jí asi honí hlavou? Zpívá si při tom pisklavým, přesto pro zkušené srozumitelným jazykem zpívánku Ach synku, synku a pokouší se o obrázek.
„Giginko pomůž mi,“ zakňourala, když se jí tuha zlomila a bělobu papíru potřísnil rudý prášek. Namalovala jsem první věc, co mě napadla. Úsměv, kterým mě obdařila, je nezapomenutelný, a proto vyfotografovaný.

Vlastně to není tak úplně třicátý obrázek, možná tak čtyřicátý nebo čtyřiačtyřicátý. Přeskakovala jsem totiž tak nehodnotné věci, jako jsou fotky textů z angličtiny, rozvrhy a změny v nich apod. Dostala jsem se k Bětušce, která tvoří valnou většinu mé telefonní galerie. Bude to asi tím, že nic jiného mi často nepřipadá tak důležité a pomíjivé, abych to zaznamenala. 
Tohle je drabble. Neumím to tak dobře jako Iris, ani nevím, jestli to, co jsem napsala, se dá označovat za příběh, každopádně zadání jsem, vezmeme-li to kolem a kolem, splnila. 
Mějte se krásně, skládejte básně a pečujte o dásně. (Všechno myslím upřímně a dokonce je vše určeno konkrétnímu člověku/lidem. :))

2 thoughts on “Pohled”

  1. Moc krásné drabble. Myslím, že bys je měla psát častěji, protože ti to jde (a pro mě se drabble, zvláště v průběhu Hřejivé výzvy, stalo příjemnou a praktickou alternativou k jakémukoliv jinému, delšímu útvaru – dá se napsat téměř na jakékoliv téma a píše se docela rychle, když člověk ví, jak na to). :-)Bětuška je roztomilá, a je ti podobná (ale to ti píše víc lidí, já vím).

    Like

  2. Moc se mi líbí tohle drabble, protože je navíc i pěknou budoucí vzpomínkou. Bětuščin úsměv a první pokusy o malbičkování, to jsou drobnosti, které na fotkách zůstávají zachyceny i pro pozdější čas.A Bětuška je ti opravdu podobná, máte společné některé rysy. Ale určitě nejsem první, kdo ti to říká… 🙂

    Like

Leave a comment